Welkom op de clubsite van

RKSV Aeolus

Historie van Aeolus

R.K.S.V. Aeolus werd in 1927 opgericht, in opdracht van de toenmalige bisschop, als voetbalclub voor de katholieke jeugd van Rotterdam. Voor studenten van de R.K.H.B.S. ( het huidige Citycollege St. Franciscus ). De eerste jaren werder gespeeld op Duyvestein in Hillegersberg, vlak na de oorlog verhuisde de club naar de Overschiese Kleiweg, schuin tegenover het St. Franciscus Gasthuis, waar het haar grootste jaren meemaakte. In 1999 is Aeolus verhuisd naar sportcomplex Nieuw Terbregge, waar het bij Sparta introk. Sinds 2011 woont Aeolus in op het terrein van Sportpark Oosterflank waar Alexandria'66 ook speelt.

De selectie krijgt van het bestuur de ruimte om zich te blijven ontwikkelen. Zo blijft gegarandeerd dat niet spelende leden van Aeolus op zondag verzekerd zijn van een podium waar ze hun vrienden tegenkomen.

Oude stukken

De Taart: Aeolus

Gepubliceerd op: 27-02-2014

ROTTERDAM – Een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Cabauw midden in het Groene Hart achter Schoonhoven als reden voor de Taart. Zeker, de meest beroemde voetbaltaart van ons land van banketbakker Johan Dekker uit Pernis ging naar de Rotterdamse vierdeklasser vanwege het eerste winstpunt dat in het seizoen 2013-2014 werd behaald. Reden voor een smakelijke felicitatie voor de selectie die deze competitie meer tegenslagen en tegentreffers kreeg te verwerken dan de gemiddelde amateurvoetballer leuk zou vinden. Maar de glimlach en het plezier in het spelletje staat dit seizoen centraal bij Aeolus. Hekkensluiter of niet.”

In de vierde klasse E van het zondagvoetbal is de Rotterdamse vereniging met nul punten uit vijftien duels de hekkensluiter van de afdeling. De club kreeg van de KNVB eerder een winstpunt in mindering, waardoor Aeolus via het 1-1 gelijkspel in en tegen Cabauw van minus een op nul punten kwam. Een buitengewone prestatie gezien het feit dat de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander met maar liefst 2-17 verloren ging. Een uitslag om medelijden met doelman Sander Bruins te krijgen. Maar bij het onthullen van de taart van bakker Dekker kan de neef van voormalig Excelsior en Feyenoord-speler Luigi Bruins alleen maar breeduit lachen. Hij speelt op zaterdag in de A-jeugd en zondag met de senioren. Uit nood geboren, maar vooral leuk. “We spelen bij Aeolus allemaal voor ons plezier. Verliezen is geen hobby, maar zeker geen reden om niet te voetballen,” aldus Bruins.

De jonge sluitpost kreeg in vijftien duels 128 doelpunten tegen, maar niemand schijnt zich om dit aantal zorgen te maken. “We wisten feitelijk waar we aan begonnen, toen we aan het begin van het seizoen tegen sommige spelers de boodschap gaven dat ze alleen konden blijven als ze contributie zouden betalen. Toen was er van enige clubliefde geen sprake meer, maar dat hadden we ook niet verwacht. Die groep is vertrokken en wij zijn met veel jeugd verder gegaan. De nederlagen en tegendoelpunten zijn dus ingecalculeeerd,” aldus Hans Ivo met vijftig jaar lidmaatschap het geweten van de club die in 1927 werd opgericht. Aeolus verhuisde in 2000 van het eigen complex naar de amateurs van Sparta in Terbregge. Daar vertrok het drie jaar geleden om verderop bij Alexandria’66 in de Alexanderpolder in te trekken. Daar speelt de club sindsdien met drie senioren- en twee A-jeugdteams. “Voor de lol, want dat houdt ons bij deze vereniging bij elkaar. Wij zorgen er met z’n allen voor dat de club nog steeds in de competitie van West II meespeelt. Het is niet altijd even makkelijk, maar plezier is bij Aeolus de basis. Bij ons gaat het niet om geld of punten, maar simpel om de lol.”

Ivo zegt het prachtig te vinden dat een kleine vereniging als Aeolus de wekelijkse traktatie van banketbakker Dekker uit Pernis heeft gekregen. “Maar dat punt was voor een de grootste overwinning van het seizoen. Zo leuk dat die gasten zich voor de club inzetten en tweemaal per weekend spelen. Zeker als je thuis met 2-17 van Cabauw verliest. Dat valt niet altijd mee, dus daarom snapt iedere voetballiefhebber hoe die 1-1 afgelopen zondag voelde. En dan die taart er nog eens overheen. Man, dit geeft zo’n goed gevoel voor zo’n kleine clubs als de onze. Wij staan nog steeds onderaan in de afdeling, maar deze week voelden we ons even de beste club van Rotterdam. Uit bij Cabauw met zon jong team van liefhebbers 1-1 spelen, terwijl je thuis met 2-17 hebt verloren. Het was geweldig.”